“Kentsel Parklar ve Peyzaj Sempozyumu” için geri sayım başladı

2023 Peyzaj İstanbul Fuarı’nda gerçekleşecek “Kentsel Parklar ve Peyzaj” temalı “World Urban Parks Symposium” için geri sayım başladı.  Sempozyum için ilk Koordinasyon toplantısı 12 Temmuz Çarşamba günü Athena Fuarcılık ile Dünya Kent Parkları (World Urban Parks) yetkilileri arasında yapıldı.

Uluslararası sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri buluştu…

Toplantıya, ATHENA Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültekin GÖKGÜL, ATHENA Fuarcılık A.Ş. Yönetici Ortağı ve Danışman Üyesi Andrew FURNESS, Dünya Kent Parkları Başkanı (World Urban Parks-CEO) Luis ROMAHN, WUP Üyesi İngiltere Temiz Parklar Plajlar Sokaklar Kuruluşu Yöneticisi (Keep Britain Tidy-International Development Manager) Carl McClean, WUP Üyesi Hollanda Yeşil Alanlar İdaresi Yerel Yönetim Derneği Yöneticisi (Royal Association Stadswerk The Netherlands-Managing Director) Maarten H.M. Loeffen, WUP Yönetim Kurulu Üyesi (World Urban Parks Chair) Richard MURRAY, WUP Genel Koordinatörü (World Urban Parks Global Secretariat Coordinator) Vitoria DELGADO katıldı.

İstanbul ve çevresindeki yeşil alanlar ve fidanlıklar da gezilecek…

Toplantıda öncelikli olarak sempozyumun amaçları ve ana hatları belirlendi. Ulusal ve uluslararası izleyiciler için ilgi çekici, güncel bir dizi konu önerisi gündeme alınarak tartışıldı.

Sempozyumun potansiyel konuşmacılarının isimleri üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Sempozyum ve Peyzaj İstanbul Fuarı’nın planlaması, lansmanı, duyurusu ve karşılıklı sorumluluklar ele alınarak değerlendirildi. Ayrıca sempozyum ile birlikte İstanbul ve yakın çevresindeki fidanlıklar, parklar, yeşil alanlarla ilgili saha gezileri düzenlemesine ilişkin öneriler ele alınıp değerlendirildi. İstanbul Peyzaj Fuarı uluslararası büyük bir sempozyum ile ülkemizin ve sektörün tanıtımı için zor ama kendisine yakışan bir adım attı. Floraplus Dergisi bu adımı da desteklemeye devam edecek.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir