Sektörün buluşma merkezi Ödemiş Sergi

Ödemiş-Bayındır Hattı, (Küçük Menderes Havzası) Türkiye bitki piyasasının merkezidir. Fiyatlar bu bölgede oluşur ve alış satış rakamlarına etkiler.

İzmir’de peyzaj ve süs bitkilerini kapsayan bir fuar yapılacağı bilgisi 2019 yılında ortaya atıldı. İZFAŞ’ın bu çalışması şimdi ne durumda bilemiyoruz ama rivayet muhtelif. Ödemiş Sergi 2004 yılında Türkiye’nin süs bitkileri ve peyzaja dönük ilk ve tek üreticiyle tüketici buluşması olarak başladı ve bugüne geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’de peyzaj bitki fuarı düzenlemesi amacı ne olursa olsun peyzajcılar ve bitki üreticileri açısından olumlu bir adımdır. Floraplus Dergisi başka fuarlarda olduğu gibi bu çalışmayı destekler.

Fakat Ödemiş Sergi’nin İzmir’e taşınması gibi bir şey asla kabul edilemez. Zira Ödemiş-Bayındır Hattı, (Küçük Menderes Havzası) Türkiye bitki piyasasının merkezidir. Fiyatlar bu bölgede oluşur ve tüm Türkiye’deki alış-satış rakamlarını etkiler. Bitkiyle ilgili ihtiyaç sahipleri, kamu veya özel kurum ve kuruluş temsilcileri, bizzat gelerek bu havzadaki üretimi yerinde görüp, gezerek bilgi edinir ve bağlantılar kurar. Bu özelliğiyle Ödemiş Sergi Türkiye’nin sektörel buluşma merkezidir. Küçük Menderes Havzası’ndaki bütün üreteciler ve yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşları Ödemiş Sergi’ye sahip çıkmalı gerçekleştirmek elini taşın altına koymalıdır.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir