‘’Yeşil İstanbul’’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, İstanbul peyzajındaki değişimi sürdürüyor. Kişi başına düşen yeşil alanları artırma hedefine yönelik kalıcı ve aktif kentsel yeşil alanları etkin kamusal mekanlara dönüştürüyor.

Oyun Master Planı

İstanbul Oyun Master Planı içinde yer alan ‘’Farklı Renkler Parkı’’ Bağcılar’da 22 Haziran 2022’de hizmete sunuldu. Özel gereksinimli kişilere yönelik parkta, bütüncül ve katılımcı bir yaklaşım benimsendi. Yetişkin otizmli insanların fazla olmasından dolayı parkın Bağcılar’da yapılması planlandı. Açık alanda motor becerileri geliştirmeye yönelik parkta dokunsal duyuların da artırılması için ahşap malzemeler seçildi.

Yaya Durağı Projesi

Dünya Kaynakları Enstitüsü(WRI) Türkiye işbirliği ve Bloomberg Philanthropies’in desteğiyle ‘’Yaya Durağı-Parklet’’ projesi geliştirildi. İlk olarak Şişli Halasgarzi Caddesi’nde uygulamaya sokulan durak, kent içindeki yol güvenliğini sağlamak, bisikletli ulaşımı ve yürümeyi teşvik etmek için düzenlendi.

Proje Sergisi

İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından İstanbul’a 7 heykel kazandırmak için 8 Nisan 2022 tarihinde ‘’İstanbul Senin, Yeşil Alanlarda Sanat Yapıtları Tasarımı Yarışması’’ ilan edildi. 25 Haziran’da sonuçlanan 2 Temmuz’da ödül töreni düzenlenen yarışmaya katılan projeneler sergileniyor. 18-24 Temmuz arasında 10.00-16.00 saatlerinde açık olacak sergi İstanbul Planlama Ajansı(İPA) Kampüs Hangar Binası’nda ziyaretçilerini bekliyor.

Silivri Boğluca Yaşam Vadisi

Silivri Boğluca Yaşam Vadisi’nin ilk etabı 2021 yılında tamamlanmıştı. Şu an bölgenin 2. etap çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmayla Silivri’nin daha yeşil olması amaçlanıyor.

Zeytinburnu Kennedy Sahil Parkı

Zeytinburnu Kennedy Caddesi’nde çalışmalara devam edilen sahil parkı kapsamında yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, dinlenme ve seyir alanları, spor alanları İstanbullular ile buluşacak.

Ayamama Yaşam Vadisi

Bakırköy, Küçükçekmece ve Bahçelievler ilçelerinden geçen Ayamama Deresi ıslah çalışmaları devam ediyor. Islah çalışmaları sonrasında Ayamama Deresi Yaşam Vadisi kurulacak ve İstanbul’a 1 milyon 200 bin metrekare büyüklüğünde yeşil alan kazandırılacak. Üç etapta tamamlanacak olan çalışmada, kaykay pisti, çocuk oyun alanları, spor sahaları, gölet, macera parkuru, tenis kortları, etkinlik alanları olacak.

Çekmeköy Rahmi Demir Kent Ormanı

İstanbul Anadolu Yakası’nın ilk kent ormanı olan Çekmeköy Rahmi Demir Kent Ormanı atıl durumdan çıkarıldı. Kent orman planı kapsamında Çekmeköy Seyir Tepesi ile vatandaşlara 360 derece panoramik görüntü keyfi yaşatacak.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir