Peyzaj İstanbul peyzaj Türkiye’dir…

Yenilenen bilgiler yaklaşan iklim felaketine karşı uyarıcı, dönüştürücü bir rol oynamalı… Ülkemizdeki bütün yerel karar vericileri, tasarım ve uygulamacıları hatta eğitim kurumlarını şimdiden Peyzaj İstanbul’a davet ediyoruz!

İstanbul’da yapılan her peyzaj uygulaması diğer şehirleri de etkiledi. Şehir girişleri, şevler, refüjler mevsimlik ve renkli çalılarla doldu taştı. Dikey bahçeler abartıldı. Bu abartı üreticilerin, sektörün dengesini bozdu. Herkes abartının amacını iyi biliyordu. Bugün sektördeki “taşlar yerine oturuyor”. Artan maliyetlere, finansman ve kredisizliğe rağmen yetiştiriciler ihracata dönük üretimi sürdürüyor.

Şehirlerde kişi başına düşen aktif yeşil alanı arttırmak… İklim krizinin tetiklediği kentsel ısı adası artışını azaltmak… Bütün canlılar ve yaban hayatının devamını sağlayan yapılı peyzaj tercihlerini öne almak şart artık! İBB Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi’nde biriken yeni bilgiler ve veriler fuar boyunca bu konuların gündemde olacağını gösteriyor.

Yeni bilgilerin yaklaşan iklim felaketine karşı uyarıcı, dönüştürücü bir rol oynayabilmesi için ülkemizdeki bütün yerel karar vericileri, tasarım ve uygulamacıları hatta eğitim kurumlarını şimdiden Peyzaj İstanbul’a davet ediyoruz!

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir