Büyük Zafer’in 100. yılı anısına…

Yönetmen, senarist, yapımcı, sinema oyuncusu, yazar Turgut Yasalar’ın kaleminden çıkan Büyük zaferin 100. yılı anısına ‘’Büyük Taarruz’un Küçük Tanığı’’ kitabı mutlaka ilginizi çekecektir.

Turgut Yasalar 1975-85 yılları arasında Günaydın, Politika, Milliyet, Dünya Gazeteleri ve İSTA Haber Ajansı’nda çevirmenlik, muhabirlik, redaktörlük yaptı. Seksenli yılların ikinci yarısında reklam sektöründe yazarlık, yöneticilik yaptı, reklam ve tanıtım filmleri çekti. Sinema Yazarları Derneği’nin kurucusu olan Yasalar, 1998 yapımı Leoparın Kuyruğu Filmi’nin senaryosuyla Antalya Film Festivali’nde ‘’en iyi senaryo’’ ödülünü aldı. Aralarında Çılgın Bediş’in de olduğu pek çok filmin ve dizinin yönetmenliğini üstlendi.

Turgut Yasalar

Ben Bir Dâhiyim Ama Henüz İlk Filmimi Çekmedim, Ben Bir Dâhiyim Ama Henüz İlk Senaryomu Yazmadım, Müsait Bir Yerde İnecek Var, Mutfak Cadısı Yemek Yapmayı Öğreniyor, Mutfak Cadısı Yaz Tatilinde, Konuşan Köpek Koko 1 – Zultanit Taşı Macerası, Barış Film Çekiyor kitaplarının da yazarı olan Yasalar, Son olarak Büyük Taarruz Savaşı’nın 100. Yıldönümüne özel ‘’Ali Şamil Büyük Taarruz’un Küçük Tanığı’’ kitabını kaleme aldı.

Yasalar kitapta, 1916-1922 yılları arasındaki önemli olaylara tanıklık eden Ali Şamil’in ağzından anlatıyor. Ali Şamil’in hayatı Enver Paşa’dan Sultan Vahdettin’in damadı İsmail Hakkı Bey’in dostluğuna, Mustafa Kemal Paşa tanışmasına kadar varan şaşırtıcı olaylarla çevrili. Turgut Yasalar bu kitapla tarihe ışık tutuyor. Osmanlı’nın çöküşüne saraydan, Türkiye’nin doğuşuna ise cepheden tanık olan Ali Şamil’in anılarıyla o heyecan dolu günler adeta yeniden canlanıyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir