Türkiye uluslararası kent parkları buluşmasının ev sahibi

Uluslararası sektörel ve mesleki buluşmaya sahne olacak Peyzaj İstanbul Fuarı 16-18 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşecek. Bu sene ikincisi gerçekleşecek fuarda üreticileri, sektörel firmaları ve peyzaj mimarlarını yakından ilgilendiren bir büyük organizasyona da ev sahipliği yapacak. Athane Fuarcılık ve Dünya Kent Parkaları Organizasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği World Urban Park Symposium’u üç gün boyunca sürecek. Symposium’da parkların, toplum ve çevre için önemi, finansmanı, sürdürülebilirliği, iklim değişikliğiyle mücadele, sürdürülebilir su kullanımı gibi tamalar konunun uzmanları tarafından tartışmaya açılacak.

Alanında uzman konuşmacılar…

World Urban Park Symposium’a katılacak uzmanlar arasında Dr. Ahmad Tawfık, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) halka açık parklarında ve yeşil alanlarında su kullanımını azaltmayı hedefleyen projenin lideri olarak yer alacak. Tawfık, projenin sulama suyu kullanımını yüzde 75 azaltma başarısını dinleyicilerle paylaşacak. Diğer konuşmacı Birleşik Krallık Park Yönetimi Derneği Başkanı Paul Rabbits ise kentsel parkların inşası ve yönetiminde gerçekleşen devrimi anlatacak.

Deneyimler paylaşılacak Almanya’nın kuzeybatısında bulunan Emscher Nehri’nin restorasyon sürecini ve iklim değişikliği ve biyolojik çeşitlilik kaybına karşı mücadeleyi yöneten Emscherland Proje Direktörü Dr. Stephan Treuke’den dinleyeceğiz. World Urban Parks Başkanı Jayne Miller, parkların finansmanı konusundaki uzmanlığını “Yeşil Para” başlıklı sunumuyla paylaşacak. Delft Teknoloji Üniversitesi’nde doçent olan Rene van der Velde, ağaçların iklim değişikliği ile mücadeledeki rolünü ele alacak. Sempozyumun bir diğer konuşmacısı, İstanbul Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Şube Müdürlüğü biriminin müdür yardımcısı Dr. Ahmet Cemil Tepe olacak. Tepe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Oyun İstanbul” vizyonu çerçevesinde yürüttüğü projelerin yerel yönetimler açısından değerlendirmesini yapacak. Paris Belediyesi’nin sıfır pestisit stratejisini ve nasıl başladığını Bitki ve Toprak Uzmanlığı Şefi Marie Gantois’den dinleyeceğiz. Denizli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Planlama ve Proje Müdürü Ergin Ünver, çevresel sürdürülebilirlik için yeşil

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir